tisdag 19 februari 2013

Hemmagjort Marshmallow-fluff

När min syster var gravid så kunde hon trycka en hel burk med marshmallow-fluff på en dag(!)
Men jag menar att detta är ju så gott så man behöver inte vara gravid för att få "svulla" lite :P

Detta fluff kan man ju antingen göra en smörkräm på, eller så kan man toppa cupcakes med det eller varför inte sleva i sig med båda händerna när man är sötsugen :P
Hhär kommer i alla fall receptet och det är super enkelt och tar endast ca 12 minuter:)

Ingredienser:
  • 2 äggvitor
  • 2.3 dl vitsirap
  • 1/4 tsk salt
  • 2.3 dl florsocker
  • ev vanilj efter smak
Instruktioner:

Blanda sirapen och äggvitorna och saltet i en rostfri bunke eller en glas skål.
Vispa sedan ihop detta i ca 7-10 minuter (här är det bra med en mixer men självklart funkar det bra med handvisp också) tills du får ett hårt fluff som bildar toppar.

Så när ditt fluff ser ut så här så är det dags att tillsätta florsocker. Tillsätt florsockret lite åt gången och ha en låg hastigheten.

Efter ca 1 minut så har du ett sådant här mjukt och jämt fluff. Nu är det bara att smaksätta med vanilj efter smak och blanda väl så att allt är blandat.
Sedan är fluffet färdigt och du kan använda det direkt eller förvara det i en lufttät bytta i kylskåpet i upp till en vecka.

Lycka till!

/ Jonnha


 

7 kommentarer:

  1. kan man få tag på gelatinfritt marshmallow?

    SvaraRadera
  2. Haribo har en massa olika halal godis. Allt som är tillverkat i deras Turkiska fabrik är halal och säljs över hela världen. Man kan se det på påsarna genom att det finns en turkisk flagga på påsen.

    Det finns på vissa svenska butiker, bla:

    http://www.tahara.se/godis/haribo-chamallows

    Men du kan även göra egen marshmallows med pulvermix som du kan köpa här:
    http://www.grongava.se/shop/product/marshmallow-mix-vegan-glutenfri

    Inshallah är detta till någon hjälp:)

    SvaraRadera
  3. Ser underbart gott ut! Tror du man kan använda denna som fyllning i tårta eller är den för ostabil?

    SvaraRadera
  4. Hejsan Minna!

    Du kan absolut använda denna som fyllning i en tårta.
    Ska du dock dekorera med typ figurer eller likande dekorationer som kan ha lite "tyngd" i sig så kan det vara bra att ge lite "stöd" med hjälp av ex, grillpinnar.

    Men den är väldigt god som fyllning och särkilt om man häller på lite ganache, eller rostade nötter eller lite hemmagjord kolasås:)

    Får önska dig lycka till:)
    kram på dig!

    / Jonnha, Medinah Sweets

    SvaraRadera
  5. Tack! Tänkte ha marsipan och en figur på tårtan. Jag testar och ser hur det går! När väl marsipanen är på tårtan så hjälper ju den att "hålla in" fyllningen en del!

    SvaraRadera
  6. Jamen det låter ju jätte bra och jo det är ju det som är fördelen med marsipan och sugarpaste att det fungerar som ett fodral som håller allt på plats:)

    Jag ska kolla in din blogg sen så får man se vad mer för jätte fina tårtor du gör:)

    /
    Jonnha, Medinah Sweets

    SvaraRadera
  7. Detta receptet räddade dagen för mig idag då alla mjölkfria cupcake toppingar hade misslyckats. Denna fixade dagen och var ju sååå lätt! Tack ska du ha!

    SvaraRadera