lördag 19 januari 2013

Éclair

Detta är en favorit för min älskade älskade svärmor som är så underbar, och éclair är inte dåligt heller och dem är inte så svåra att göra som man kanske tror. Dem är riktigt goda och frasiga med härlig glasscreme och chokladglasyr.
Éclairer gör man av en vanlig petit-chou deg.
Ingredienser:
Petit-chou:
  • 75 gram smör, tärnat
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
Glasscreme:
  • 1.5 dl färdig vaniljkräm (tjockvispad snabbmarsan)
  • 1.5 dl vispad grädde
Instruktioner:
Petit-chou
  1. förvärm ugnen till 200 C och smöra en bakplåt.
  2. Koka upp smör och vatten och dra sedan direkt av från plattan.
  3. Sikte ner allt mjöl och vispa ordentligt tills mjölet släpper från kanterna.
  4. Nu ser degen ut som en boll men bli inte orolig:)
  5. Vispa nu ner ett ägg i taget, till en slät och glansig smet.
  6. Fyll nu en sprits med smeten och spritsa ut smeten i ca 7 cm långa éclairs, med ordentligt utrymme mellan dem.
  7. Grädda sedan i ca 30-35 minuter, eller tills att dem är frasiga och gyllene.
  8. Det är viktigt här att du inte öppnar ugnen under gräddningen för då kommer dina éclairs att sjunka ihop och bli degiga.
  9. När du sedan tagit ut dem så kan du gärna låta dem svalna på ett bakgaller innan dem kan fyllas.
Glasscreme
  1. Det är svårt med exakta mått med ta och blanda ner lite vaniljkräm åt gången i den vispade grädden till det att du har fått en luftig creme.
Sedan är det bara att lägga ett snitt i en éclair och fylla med classcreme och eventuellt toppa med lite smält choklad och lite vanlig glasyr (florsocker och lite vatten)
Detta är något som är sååå gott och jag lovar att om du vill imponera på din svärmor så ska du bjuda på det här.

/Jonnha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar