Om det är något som är så sjukligt jäkla gott så att man inte kan hålla varken hnder eller tunga i styr så är det ju kakdeg.
Jag menar att många gånger när man har planer på att göra ett antal kakor så blir det ju inte så många kakor för degen ligger redan i ens mage innan man ens hunnit bakat ut kakorna :/
Men vad ska man göra, man är ju inte mer än människa, och alla har vi våra brister:)
Problemet med kakdeg är ju att dem oftast innehåller ägg, och råa ägg är ju inte så bra att äta.
Men nu kommer en lösning på detta "Stora" problem:)
Här kommer ett recept på kakdeg utan ägg som endast är till för att äta direkt.
Den här kakdegen kan du använda dig av i:
- Cakepops, rulla bollar av degen och doppa i choklad.
- Cookie dough ice cream, blanda ner bitar av degen i din glass.
- Snacks, ät degen bara som den är.
- Fyllning eller frosting, blanda en del av degen med maräng smörkräm eller vispad grädde.
Du kan använda den till mycket och om du vill så kan du ta bort lite mjöl och ersätta med lite kakao så blir det choklad deg. Du kan även tillsätta lite likör, eller lite jordnötssmör.
Möjligheterna är oändliga :D
Möjligheterna är oändliga :D
Recept:110 g smör (rumstemperatur)
1,2 dl farinsocker
2.3 msk snabbmarsan pulver
0.8 dl mjölk
0.5 tsk bra vanilj
0,5 tsk bikarbonat
2,7 dl mjöl
150 g chocolate chips
Kakdegs- Tårtfyllning:
(Gör receptet ovan)
(Gör receptet ovan)
1 dl grädde
2-3 dl av kakdegen
3 dl vispad grädde
Instruktioner:
Börja med att blanda socker och smör krämigt, ca 4-5 minuter.
Blanda sedan ner vanilj och marsanpulver och arbeta ihop det till en jämn smet.
Blanda sedan ner vanilj och marsanpulver och arbeta ihop det till en jämn smet.
Tillsätt sedan mjölken och blanda väl.
Blanda nu ner mjölet och bikarbonaten så att du får en jämn deg.
Sedan återstår bara chokladen...och sim-salla-bim...
Nu har du färdig kakdeg som du kan förtära som du vill. :)
Om du nu vill förvandla denna kakdeg till tårtfyllning så är det bara några enkla steg bort:)
Blanda ut degen med 1 dl ovispad grädde, så att konstistensen blir lite lösare.
Tillsätt 1/3 av den vispade grädden till den utspädda kaksmeten och blanda väl.
Du kan blanda ganska kraftigt så att konstistensen blir lösare och mer fluffig.
Vänd sedan ner resterande grädde.
Du bestämmer här själv hur mycket du vill blanda eller om du vill att fyllningen ska vara lite "ripplad" (lite ojämn fördelning mellan grädde och kakdeg).
Sedan är det bara att fylla din tårta eller.
Detta är galet gott och jag hoppas du tycker detsamma:)
Kärlek till alla och lycka till!
/ Jonnha
Sjukt god!
SvaraRadera