söndag 21 juli 2013

Fudge espresso chocolate chip Cookie (Seg kaffe choklad kaka)

Hejsan!

Snacka långt namn på en kaka alltså, känns lite överdrivet men vad ska man göra (?)
Antar att man också kan kalla dem sega kaffe choklad kakor.
Oavsett vad dem heter så är dem då väldigt goda i alla fall.

Jag har testat mig fram för att få till ett bra recept på härligt sega och smått mjuka kakor som inte är för söta i smaken med en härlig kaffeton.
Kaffet kan ju självklart uteslutas om man inte gillar kaffe:)
Dessa kakor är underbara med en kopp kaffe eller ett stort glas mjölk.


Men då kör vi då:)

Ingredienser:
240 g smält smör (osaltat)
2 tsk snabb espresso pulver (kan uteslutas)
0.7 dl socker
3,2 dl farinsocker
1 ägg
1 äggula
2 - 3 msk mjölk
1 tsk äkta vanlij
6 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
150 g chocolate chip

Instruktioner:
  1. Smält smöret och blanda ner espresso pulvret, låt det svalna.
  2. Blanda sedan socker, farinsocker och espressosmör så det blandas väl.
  3. i en separat skål blandar du de torra ingredienserna.
  4. Blanda ner ägget, äggulan och mjölken och vaniljen.
  5. Rör ner de torra ingredienserna i smeten.
  6. Det enda som saknas nu ör chokladen så blanda ner den också:)
  7. Smeten är nu väldigt lös så därför måse du ställa smeten i kylen någon timme.
  8. Förvärm ugnen till 175 C.
  9. När smeten har blivit kyld och mer hanterlig så rullar du små bollar och placerar dem på en plåt med bakplåtspapper.
  10. Grädda kakorna i ca 12-15 minuter, tills de blivit lite gyllene i kanterna och spruckit lite på toppen.

Detta blev verkligen några av mina favorit kakor och förhoppningsvis en av dina favoriter också:)

Kärlek till alla!

/ Jonnha



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar