Här kommer det recept och instruktioner på hur du kan "wowa" med en massiga tårta:)
Den har allt!
Mörk tårtbotten, fluffig fyllning med smak av kakdeg. Och en frosting som är så ljuvligt len och chokladig så jag var" tvungen" att sleva i mig ett antal skedar:)
Tårtbotten är gjord med buttermilk (beskrivningfinns längre ner på sidan) och det är något jag verkligen gillar för kakan blir liksom mycket saftigare och får ett bra lyft:)
Vi sätter igång direkt och inget mera snack :p
Recept:
3 dl mjöl
0.8 dl kako
3.3 dl socker
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
2 dl Buttermilk (2 dl mjölk + 1 msk vinäger)
1,2 dl olja (jag använder vanlig rapsolja)
2 ägg
1 tsk bra vanilj
Chokladfrosting:
150 g ljus choklad
1 dl grädde
100-150 g smör (rumstemperatur)
(Instruktioner är längre ner i inlägget)
Kakdegs-Tårtfyllning:Recept finns här
Instruktioner:
Förvärm din ugn till 180 C.
Börja med din Buttermilk. Blanda mjölken och vinäger och låt det sedan stå i ca 10 minuter.
Vispa ägg, socker, vanilj och olja.
Tillsätt buttermilk och vispa ihop.
Häll smeten i en smörad och mjölad 15 cm form och grädda i ca 40-45 minuter, eller till en sticka kommer ut ren ifrån kakan. Kakan blir ca 8-10 cm hög.
Chokladfrosting:
Börja med att hacka din choklad och värm grädden i en kastrull tills den precis börjar koka.
När grädden börjar koka så drar du av den från värmer och slänger i den hackade chokladen.
Rör om så att all choklad smälter och häll sedan upp "ganachen" i en plastskål så att den får svalna lite.
Plocka nu fram smöret och skär det i mindre bitar och lägg på en tallrik så det blir mjukt.
Vispa nu din rumstempererade ganache så den blir tjock, ca 4-5 minuter. Den komemr inte att bli som vispad grädde utan mer som en lite tjockare smet.
När allt smör är inarbetat så kan du höja hastigheten i ca 1 minut så att frostingen går ihop riktigt fint:)
Sedan har du en oerhört ljuvlig frosting som funkar bra på tårtor eller varför inte cupcakes:)
När din kaka sedan har svalnat så är det bara att montera ihop tårtan och dekorera som du vill med frosting och resterande kakdeg :)
/ Jonnha
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar