måndag 25 mars 2013

Få bort fläckar på Fondant/ sockermassa

Ibland när man  har täckt sin tårta med Fondant och sedan börjar dekorera så kan det ibland bli fläckar på tårtan. Och ibland händer det att dekorationer man sätter fast ex, socker blommor kan färga av sig på tårtan. Och detta är ju verkligen inte snyggt, men det går att åtgärda:)

Det du behöver är:
  • Citron eller klar alkohol (ex, vodka)
  • Tops/ bomullspinnar


Allt du gör är att pensla eller "dutta" på citron eller alkohol på fläcken. Jag hade som du ser en svart fläck här på den rosa tårtan. Sedan är det bara att torka bort fläcken med en ren tops.
Här kan du se resultatet och du kan även se att fläcken är borta.
Du kan även använda denna teknik för att ta bort eventuellt majzena, vilket du också kan se på sista bilden.

Jag använder mig alltid av citron av religiösa skäl, men det bästa är egentligen att använda alkohol. Därför att du får lättare bort majzena och fläckar med alkohol och själva alkoholen förångas och lämnar ingen smak.
Citronen lämnar dock lite smak men fungerar utmärkt och smaken är så liten så man knappt märker det:)

Hoppas att detta är till hjälp för er som ibland får "smuts" på er fondant:)
Lycka till!

/ Jonnha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar