Ja något man inte får glömma när man gör sina tårtor är ju fyllningen. Det ska vara något saftigt, fluffigt och smakrikt och gott (tycker jag).
Många använder sig ju av mousse när dem fyller sina tårtor men personligen så fyller jag alltid med fluff.
Fluff är ju helt enkelt godis och grädde, kan vara vanlig choklad eller någon seg godis eller liknande.
Men jag gör även fluff med bär och frukt, det är bara blanda på liksom :)
Så här kommer några förslag och recept på fyllningar:
Bananfluff:
2.5 dl grädde
1 mosad banan
1 msk vaniljsåspulver (snabb marsansås)
ev, 1 tsk vaniljpulver
Vispa grädden tills det att det börjar bilda toppar. Vispa sedan ner bananen och vaniljsåspulvret. Vispa ihop tills det att det blandats väl. Blir det för hårt så blandar du bara i lite grädde. Är det för löst så blandar du bara i mer pulver.
Sedan kan du eventuellt smaksätta med vanilj.
Det här smakar verkligen banan och gör sig jättebra med en chokladbotten och choklad ganach.
Bärfluff:
2.5 dl grädde
1 dl mosade bär (blandade bär, eller jordgubbar/ hallon/ björnbär/ smultron mm)
1 - 1.5 msk vaniljsåspulver (snabb marsansås)
2-4 msk florsocker (detta beror helt på hur sött man vill ha det)
Vispa grädden tills det att det börjar bilda toppar. Vispa sedan ner
bär och vaniljsåspulvret. Vispa ihop tills det att det blandats väl.
Blir det för hårt så blandar du bara i lite grädde. Är det för löst så
blandar du bara i mer pulver.
Sedan blandar du i florsocker efter smak för att få den sötma du vill ha.
Jag ska tillägga här att om du använder frysta bär så låt dem då tina i en sil så att du inte får med för mycket vätska.
Frukt/ Bär-fluff:
Något som är jättebra att använda när du ska göra fluff är pureér. Men ibland kan det ta tid och helt enkelt kännas jobbigt att göra dem. Så därför kan man helt enkelt gå till affären och köpa barnmat med fuktsmak. Det finns pureér i många olika smaker och det är lagom mängd också, plus att det går väldigt fort. Det man ska tänka på är att vissa pureér är väldigt koncentrerade i smaken, så smaka lite innan du gör din fluff.
Så här lätt gör du sedan fluff av pureén.
2.5 dl grädde
2-4 msk frukt eller bärpureé
1-1.5 vaniljsåspulver (snabb marsansås)
ev 1-2 msk florsocker
Vispa grädden tills det att det börjar bilda toppar. Vispa sedan ner pureén och vaniljsåspulvret. Vispa ihop tills det att det blandats väl.
Blir det för hårt så blandar du bara i lite grädde. Är det för löst så
blandar du bara i mer pulver.
Sedan blandar du i florsocker efter smak för att få den sötma du vill ha.
Jag hoppas att detta är lite till hjälp när du snabbt vill göra en riktigt god fyllning till dina tårtor:)
Lycka till!
/ Jonnha
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar