Jag vet inte exakt hur man ska göra dem ska jag vara ärlig med, men så här gör jag och det blir riktigt gott:)
Ingredienser:
- 4 dl mjuka kaksmulor ( jag använde red velvet, men du kan ta vad än du har)
- 30-50 gram mjukt smör (lite beroende på hur torr din kaka är)
- 1 1/2 msk kakao
- Arrak essens (efter smak)
- 200 gram marsipan
- 100 gram mörk choklad
Blanda samman smöret och kaksmulorna så dem goar ihop sig. Tillsätt sedan kakao och arrak efter smak och blanda väl.
Du får då en smidig massa som du kan arbeta ihop lite och sedan delar du upp smeten i fem delar och rullar varje del till ett rep.
Lägg sedan på en tallrik och placera i frysen så det får sätta sig lite.
När dem har blivit lite mer fasta, tar bara ca 5-10 minuter så är det dax att täcka dem med marsipan.
Kavla ut marsipanen tunt. Här hjälper det om man har en silikonmatta, men har du inte det så kan du strö ut lite florsocker på din arbetsbänk.
Sedan är det bara att rulla in smeten i marsipanen, och lägg skarven nedåt.
Skär sedan rullarna i jämn långa bitar och låt dem vila medan du smälter chokladen. Det är här viktigt att du har tempererad choklad. Hur du tempererar choklad finner du här.
Sedan är det bara att doppa ändarna på dina dammsugare i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper.
Låt dem sedan stelna till lite i kylen under några minuter.
Sedan är det klart och du kan avnjuta dem med en kopp kaffe eller två:)
Lycka till!
/ Jonnha
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar