Det du behöver är:
- Citron eller klar alkohol (ex, vodka)
- Tops/ bomullspinnar
Allt du gör är att pensla eller "dutta" på citron eller alkohol på fläcken. Jag hade som du ser en svart fläck här på den rosa tårtan. Sedan är det bara att torka bort fläcken med en ren tops.
Här kan du se resultatet och du kan även se att fläcken är borta.
Du kan även använda denna teknik för att ta bort eventuellt majzena, vilket du också kan se på sista bilden.
Jag använder mig alltid av citron av religiösa skäl, men det bästa är egentligen att använda alkohol. Därför att du får lättare bort majzena och fläckar med alkohol och själva alkoholen förångas och lämnar ingen smak.
Citronen lämnar dock lite smak men fungerar utmärkt och smaken är så liten så man knappt märker det:)
Hoppas att detta är till hjälp för er som ibland får "smuts" på er fondant:)
Lycka till!
/ Jonnha
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar