tisdag 26 mars 2013

Choklad-kola snittar med vit choklad

Om det är någon liten småkaka som verkligen min familj älskar så är den den simpla men ack så goda sirapskakan/ kolasnitt.
Här har jag piffat till den lite med kakao och vit choklad. Den är seg och god och underbar till en kopp the:)

Ingredienser:
  • 200 gram smör (rumstempererat)
  • 1.7 dl socker
  • 1 kryddmått äkta vanilj
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 kakao
  • 2 msk sirap
  • 4 dl vetemjöl
  • 50 gram vitchoklad till garnering (tempererad 
Instruktioner:

Slå på ugnen på 175 C.
Vispa ihop smör och socker till en jämn smet. Blanda sedan ner kakao, bakpulver, vanilj och sirap och blanda smeten jämn.
Vispa sedan ner mjölet så du får en jämn deg.
Knåda till degen lite lätt så att det inte är några klumpar i den. Dela sedan upp degen på tre och rulla ut dem på en plåt. Platta till dem lite med fingrarna, om degen smular lite så är det bara att trycka ihop den.
Grädda sedan i ca 15-20 minuter.

Ta sedan ut kakorna och låt dem kallna något innan du skär dem till snittar. Och när dem har kallnat helt så är det bara att hälla den smälta vita chokladen över kakorna och låt den stelna.

Sedan är det bara att trycka hela plåten med en stor kopp the, kaffe eller mjölk :)

Lycka till!

/ Jonnha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar