fredag 19 april 2013

Choklad tårtbotten, Devils food cake

Många gånger när man gör olika chokladbottnar så smakar dem inte särskilt mycket choklad, utan mer vanilj med en liten "hint" av choklad.
Men här kommer nu ett recept som verkligen smakar choklad, och botten är även fluffig och god.
Det här receptet är till en rätt så stor kaka. Men du kan ju halvera receptet och använda en mindre form.


Men då sätter vi igång:)

Ingredienser:340 gram osaltat smör (rumstemperatur)
5.7 dl socker
1.7 dl kakao
1.8 dl kokande vatten
1.7 dl gräddfil
7.5 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt
4 ägg
1 tsk äkta vanilj

Instruktioner:
  1. Förvärm ugnen till 175 C.
  2. Vispa ihop smör och socker fluffigt.
  3. I en separat skål så vispar du ihop kakao och vattnet. Låt det svalna en liten stund och vispa sedan ner gräddfilen.
  4. I en till bunke så siktar du mjöl, salt och bikarbonat.
  5. Knäck nu ett ägg i taget (vispa noga emellan dem) i smör och socker smeten.
  6. När äggen är inarbetade så tillsätter du vaniljen och sedan börjar du varva ner chokladsmeten och mjölblandningen.
  7. Häll sedan smeten i en smord form (26 cm)
  8. Grädda sedan i ca 45-50 minuter. Stickan ska komma ut ren när du sticker i kakan.
     
Du kan sedan äta kakan som den är med lite grädde och bär. Eller varför inte toppa och fylla den med härlig chokladfrosting. Men du kan också använda den som en tårtbotten. Den är härlig i alla lägen:)

Lycka till!

/Jonnha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar