Så här kommer ett recept på choklad cupcake med en bär maräng smörkräm.
Dem är väldigt lätta att göra och dem blir härligt mjuka, med en rik choklad smak.
Detta recept räcker till ca 30 mini cupcakes eller ca 12-15 vanliga cupcakes.
Ingredienser:
75 gram smält smör
2.5 dl socker
4 dl mjöl
0.8 dl kakao
0.7 tsk bakpulver
0.7 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt
1 ägg
1.2 dl mjölk
0.5 tsk vanilj (äkta typ bourbon)
1.2 dl kokande vatten
Frostingen:
1/2 sats Swiss meringue buttercream
ca 1 dl bärpuré
Instruktioner:
- Förvärm ugnen till 175 C.
- I en stor skål blandar du socker, mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt. vispa dem så att alla klumpar försvinner.
- Tillsätt ägg, mjölk och vanilj till de torra ingredienserna. Vispa ihop så allt blandas.
- Blanda sedan ner det kokande vattnet. Smeten blir väldigt lös, men det är meningen så inget är fel.
- Häll upp smeten i mini cupcake formar som du placerat i en cupcakeplåt. Fyll dem till 2/3.
- Grädda sedan dina cupcakes i ca 10-15 minuter. En sticka ska komma ut nästan helt ren.
- När du tar ur dem ur ugnen så tar du direkt ut dem ur plåten så att dem inte fortsätter att tillagas.
- Låt dem sedan kallna.
- Frostingen:
Blanda den färdiga smörkrämen med bärpurén. Tillsätt lite puré åt gången. - När dina cupcakes har kallnat helt så kan du spritsa med bär smörkrämen.
Sedan kan du dekorera med vad du vill, jag gjorde en enkel blomma i sockermassa.
Lycka till!
/ Jonnha
Måste bara tacka för en bakningsblogg som är rolig att läsa med enkla beskrivningar av sånt som tidigare verkat skitsvårt! Jag har fått massor av inspiration till min sons doptårtor härifrån och är så glad!
SvaraRaderaTusen tack för att du delar med dig av din kunskap på ett roligt och lätt sätt.
Tack så hemskt mycket Emma vad glad du gör mig:)
SvaraRaderaKänns bra att bloggen fyller sitt "syfte" :)
Ha de och lycka till med dina doptårtor :D
Med vänliga hälsningar
/Jonnha