Så jag knepade och knåpade lite i köket och sedan blev det lite kakor och några mini cupcakes.
Sandwich kakorna fick en smak av choklad och kola.
Jag ska vara ärlig och säga att själva fyllningen var något jag freestylade, men att jag tror att dessa mått ska vara korrekta:)
Ingredienser:
170 gram smör (rumstempererat)
3.4 dl socker
2 äggulor
3.7 dl mjöl
1.2 dl kakao
1 tsk bakpulver
0.5 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt
Fyllning:
1 ägg
1.3 dl ljust muscovadosocker
1 msk mjöl
1/4 tsk bakpulver
1 knivsudd salt
60 gram tärnat smör (rumstemperatur)
1.5 dl florsocker
Instuktioner:
- Förvärm ugnen till 190 C.
- Vispa ihop smör och socker till det blir fluffigt.
- I en separat skål så blandar du de torra ingredienserna.
- När du vispat sockret och smöret så vispar du ner äggulorna och blanda ordentligt.
- Blanda sedan ner dem torra ingredienserna så att det bildas en deg. Se dock till att inte överarbeta degen.
- Rulla sedan degen till små kulor och lägg dem på två plåtar och grädda sedan i ca 7-9 minuter. Kakorna ska ha börjar spricka lite på toppen när du tar ut dem.
- Medan kakorna sedan kallnar så börjar du med fyllningen.
- Med en mixer eller handvisp vispar du ihop ägg, muscovadosocker, mjöl, bakpulver och salt. Vispa tills det blir tjockt och fluffigt, ca 5-10 minuter.
- Vispa sedan ner smöret lite i taget. Det ska bli en ganska så tjock kräm.
- När smöret är invispat så vispar du helt enkelt ner florsockret, och sedan är fyllningen klar.
- Montering:
Sätt en klick med fyllning på en av kakorna och lägg ihop med en kaka utan fyllning så att du får en liten sandwich. - Sedan är dem klara och du kan gärna sätta in dem i kylen en liten stund så att fyllningen stelnar lite.
- Men sedan är det bara och njuta med en kopp the, kaffe eller mjölk.
Lycka till!
/ Jonnha
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar