Och ÄNTLIGEN!!!
Här kommer nu ett recept på härlig kolasås som är lagom seg och jag har även smaksatt den med lite flingsalt. Men man kan ju byta ut det till någon annan krydda eller strunta i det helt.
Ingredienser:
2.5 dl socker
0,5 dl vatten
100 gram smör i kuber (rumstempererat)
1.3 dl grädde (rumstemperatur)
ca 2 tsk fling salt.
Instruktioner:
- Häll sockret i en tjockbottnad kastrull på medel hög värme.
- Smält sedan sockret försiktigt. Men rör inte i sockret.
När du ser att sockret börjar smälta så lyfter du upp kastrullen och snurrar lite på kastrullen så att sockret åker runt. - Låt inte sockret koka utan ha det hela tiden under uppsikt.
- När sockret har fått rätt färg så tar du det från plattan och börjar vispa ner smöret lite i taget. Detta kommer att göra att det bubblar mycket så akta dina händer.
- När allt smör är i så är det dax för grädden som du långsamt vispar ner. Här bubblar det också väldigt mycket så passa dig.
- Nu är det bara att röra ner saltet och häll upp på en glasburk.
Du kan förvara såsen i kylen.
Oerhört gott! :D
Lycka till!
/ Jonnha
jag vill göra en frosting med kolasmak, har ni ett prövat god recept? Helst inte med mycket smör
SvaraRadera