Och alla är dem lätta att göra, vilket är bra när man vill ha "småkakasfest".
BondkakorIngredienser/ instruktioner:
200 gram smör (rumstemperatur)
200 gram socker
305 gram sirap
350 fram vetemjöl
1 tsk bikarbonat
350 gram hackad oskalad mandel
- Blanda smör, socker och sirap.
- Sikta ner mjöl och bikarbonat och arbeta ihop till en deg.
- Arbeta in mandeln.
- Låt sedan degen vila i kylen i en timme.
- sätt ugnen på 190 C och ta ut degen och rulla till en rulle och skär sedan skivor ifrån den och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda sedan i ca 10-12 minuter tills dem är gyllenbruna.
Ingredienser/ Instruktioner:
160 gram smör (rumstemperatur)
150 gram socker
90 gram havregryn
100 gram vetemjöl
100 gram russin
0.5 tsk bikabonat
- Blanda smatliga ingredienser och plasta in degen och låt vila i kylen i ca 30 minuter.
- Slå på ugnen på 180 C
- Ta ut degen och rulla små bollar som du plattar till och lägger på en plåt med bakplåtspapper. Kakorna flyter ut lite så lägg dem inte för nära varandra.
- Grädda dem gyllene i ca 12 minuter.
Ingredienser/ instruktioner:
225 gram smör (rumstempererat)
60 gram florsocker
25 gram kako
300 gram vetemjöl
50 gram hyvlad mandel att rulla längderna i
- Blanda smöret, florsockret och kakao.
- Arbeta försiktigt in mjölet försiktigt så att inte degen blir överarbetad.
- kyl sedan degen i kylen i ca 1 timme.
- Rulla sedan ut degen till en rulle och rulla den i mandeln. och lägg rullen i frysen en stund.
- Slå på ugnen på 190 C
- Skär skivor av rullarna och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna i ca 10 minuter tills dem blivit gyllenbruna.
160 gram smör
130 gram socker
2 tsk vaniljsocker
70 gram sirap (ca 1/2 dl)
1 tsk bakpulver
320 gram vetemjöl
- Sätt ugnen på 180 C.
- Blanda alla ingredienser till en deg.
- Rulla ut fyra stycken längder och lägg två på varje plåt med bakplåtspapper.
- Grädda dem gyllenbruna i ca 15 minuter.
- Skär längderna i bitar direkt när de kommer ur ugnen.
Recepten är inte mina ska jag dock tillägga utan dem tillhör giganten Jan hedh.
Ha dé allihop!
/ Jonnha
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar